Grafika Publishing | IDIF | Grafika | MujMAC | MUJiPod | Printing | Builder | WebTip | Profimedia    

Photoshop7 vs. Photoshop CS
Vloženo uživatelem: Jena - uživatel již zaslal 89 příspěvků (62.168.14.---)
Datum: 06. 04. 2005 13:23

dokazal by mi nekdo rict z vlastni zkusenosti jaka je vyhoda PS CS pred PS7?
infomanual z Adobe jsem cetl. Je tam spousta informaci ohledne zlepsenych funkci nahledu a fantasticky vylepsenych barev. Chtel bych ale znat nazor nekoho, kdo presel z 7 na CS co mu to krome RAW prineslo.
Dik za nazory Jena*

Re: Photoshop7 vs. Photoshop CS
Vloženo uživatelem: odin - uživatel již zaslal 571 příspěvků (195.47.33.---)
Datum: 06. 04. 2005 13:34

Jéno! Nevěř všemu co se kde napíše. Nativní barevný režim, který fotošop používá je LAB. Tzn jakýkoliv obraz otevřený v šopu byť by byl ve CMYKu se uvnitř převede na LAB a záleží na tom jakou převodní tabulku zvolíš, či jak si ji upravíš a taky podle grafické karty a hlavně monitoru záleží na tom co uvidíš. Tak jaképak fantastické vylepšení barev? To jako purpurová bude purpurovější vlivem nového software? grinning smiley
p.s. Adobe Photoshop existuje už od verze 2,5 jak v anglické verzi, tak v lokalizovaných verzích CS až po verzi 8

Datum: 06. 04. 2005 13:47

to odin:
kdybych tomu veril, tak nebudu zakladat vlakno :-) :-) :-)
Mam PS7 a moznost mit PS CS. Na RAW mam C1, takze ani kvuli RAWu bych to nemusel menit. Ze skusenosti vim, ze nove "zdokonalene verze zabiraji vetsinou akorat vic mista a jsou pomalejsi :-) , proto chci vedet od nekoho kdo ma CS jestli je tam neco, proc bych mel menit.
Kazdopadne Dik za odpoved.

Vloženo uživatelem: Niky - uživatel již zaslal 573 příspěvků (---.zoner.com)
Datum: 06. 04. 2005 13:53

ODIS: CS neni oznaceni lokalizovane verze, ale nove oznaceni Photoshopu 8. Dalsi verze neni Photoshop 9, ale Photohop CS 2. Lokalizovane verze mely oznaceni CE.

Vloženo uživatelem: Shival - uživatel již zaslal 437 příspěvků (---.selfnet.cz)
Datum: 06. 04. 2005 13:58

Vylepšení se týká hlavně více možností v 16b režimu. Ve verzi 7 není možné v 16b používat vrstvy a mnoho dalších funkcí je neaktivních. Ale ty vrstvy, to považuji za nejlepší vylepšení. A potom resize je vylepšený o bicubic sharp a bicubic smooth. To je taky dobrý.

Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Ardan (---.eurorscg.cz)
Datum: 06. 04. 2005 15:03

A take nastroj Svetla a Stin (Light&Shadow) je uplne genialni v RGB prostoru. Z uplne zatazeneho obrazku (xicht v protisvetle, neb ve stinu) dokaze vytahnout pomerne dost.

Vloženo uživatelem: photographer - uživatel již zaslal 280 příspěvků (---.84-47-102.telecom.sk)
Datum: 06. 04. 2005 15:28

CS = Creative Suite. V lete sa pripravuje Adobe CS2 balik programov. Pre mna je verzia CS podstatna a v niektorych funkciach prevratna, v inych standardna ale ma dost do seba vylepseni a funkcii hlavne pre DF. Ale vsetko sa da urobit rovnako aj v sedmicke az na to ze menej komfortne.

Datum: 06. 04. 2005 16:42

to all:
diky za nazory. Dam to tam a uvidim. thumbs up

Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Jirka (---.95.broadband2.iol.cz)
Datum: 07. 04. 2005 14:56

Myslím si, že je to tak, že už od verze 3 jde udělat stjné věci až po CS. Neávno jsem so dostal k PH 4 a zjistil jsem, že jsem schopný v něm pracovat stejně jako v CS. Fakt je, že CS má oproti 7ce pár věcí navíc, ale ty věci se dají udělat i v 7ce jen to dá malinko práce navíc. Snad kromě importu RAWu, ten tam pokud vím není, alespoň v základní verzi.
Jirka

Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Peter (---.dip0.t-ipconnect.de)
Datum: 23. 04. 2005 21:39

Aký je cenoví rozdiel medzi cs a 7ce chel by som si jeden z nich kúpiť ktorý mi odporúčate z vašich skúseností? confused smiley

Vloženo uživatelem: ferol - uživatel již zaslal 152 příspěvků (---.adsl-s.telecom.sk)
Datum: 27. 04. 2005 09:38

jedine co ma napada take zasadne, co som ja objavil, je ZAPLATA - super pri retusi...ale da sa to kludne nahradit retusovacim stetcom...(myslim, ze 7-ka to nemala)

inak okrem tej 16-bit podpory tam asi nie je az taky zasadny rozdiel

Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Hrb (213.175.45.---)
Datum: 30. 07. 2007 15:10

Hojky všem. Mám jednu prosbičku.Koupil jsem si pod rukou Adobe photoshop cs, ale nějak jsem si zapoměl říci o uživatelskou příručku. confused smiley Nějak jsem se s ním seznamoval, ale lepší by to bylo s tou příručkou. A teď ta prosbička- neporadil by mi někdo kde bych ji tak mohl sehnat? Předem díky.

Vloženo uživatelem: mikecood - uživatel již zaslal 439 příspěvků (62.40.89.---)
Datum: 01. 08. 2007 13:48

to ferol: sedmička ZÁPLATU má, je to vynikající nástroj....

Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Matess727 (---.19.broadband9.iol.cz)
Datum: 04. 08. 2007 02:06

Nevíte někdo, proč mi nejde převéct ve Photoshopu 7.0 CE formát TIF do JPG? Potřebuju nějaký plug-in?Nemůžu přijít na to, jestli to ten Photoshop umí?Je mi divné, že při importu je nabídka TIF, ale z "tifu" už při exportu není JPG,...tak to musím v TIFu přetahnout do Picture Projectu a ten mi to v pohodě převede do JPG.Dík za rady. uffonek@seznam.cz

Vloženo uživatelem: LudekBrno - uživatel již zaslal 16833 příspěvků (---.cust.nbox.cz)
Datum: 04. 08. 2007 13:38

Matess727:
víme. Zcela určitě máš obrázek v Photoshopu přepnutý do režimu 16-bit. A jelikož standartní JPG umí pouze 8-bit na kanál, neumožní Photoshop uložit obrázek v JPGu, protože tím dojde ke ztrátě. Takto tě nutí nejdříve si rozmyslet, jestli ztráta nevadí a proto musíš ručně přepnout režim (menu "obraz - režim") do 8-bit a už bude v ukládání i formát JPG.

Vloženo uživatelem: Matess727 - uživatel již zaslal 6007 příspěvků (---.19.broadband9.iol.cz)
Datum: 04. 08. 2007 20:10

To LudekBrno: Díky...jdu to zjistit: smiling smiley

Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: anous (---.mafra.cz)
Datum: 04. 08. 2007 20:20

Kromě výše uvedeného nejdou i jiné běžné operace jako filtry atd. Vše spolehlivě jen v 8bit. thumbs up

Vloženo uživatelem: Matess727 - uživatel již zaslal 6007 příspěvků (---.19.broadband9.iol.cz)
Datum: 11. 08. 2007 10:46

Nevíte někdo, kde by byla na netu ta příručka....jak už tu někdo psal-odpověď jsem tu ale nenašel-k Photoshop 7 ???? Díky. smiling smiley

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: mao (213.151.217.---)
Datum: 11. 08. 2007 11:16

rozdiel medzi photoshopmy je asi taky ako vekovy rozdiel medzi autami. mat akukolvek verziu je vysada lebo je to profesionalny bitmapovy program. Takze pokial nieste profici ktori pracuju 8 hodin denne s fotkami nerieste verzie ale pracujte. Mal som verziu 5 az po CS a veru nikdy ma nenapadlo rozmyslat nad rozdielmy. a to som fotograf.

Vloženo uživatelem: anous - uživatel již zaslal 7425 příspěvků (---.lanservis.cz)
Datum: 11. 08. 2007 11:25

No já přišel s verzemi 2 až 7 do styku pracovně, ale mnohé co není v příručkách je potřeba se naučit, tak jako asi u všeho. Není asi jednodušší cesty než pokus omyl. Něco jako rychlořidičák nemá cenu - je potřeba mít trochu znalosti a nějaké základy. Vím že jsem moc nepomohl, ale snažší cesta asi není. confused smiley

Datum: 11. 08. 2007 12:48

Děkuji za všechny rady....já už v PS 7 nějakou dobu dělám a jde mi právě o ty odbornější věci, které se dost těžko zjišťují systémem pokus omy.Ale dnes jsem si koupil knihy Adobe Photoshop 7 od "Martin Vlach" a další od "Josef Pecinovský" a pak ještě Photoshop-Kanály (překlad) od "Scott Kelby"....takže uvidíme! smiling smiley

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vaše jméno: 
Váš e-mail: 
Předmět: 

:-)  :-(  ;)  :D  :S  spatne  dobre  bold  italic  email  citace  odkaz  obrazek 
Antispam ochrana u neregistrovaných uživatelů - opište čísla z obrázku:

Toto fórum je provozováno také jako emailová konference s e-mailovou adresou df_pcsw [a] grafika.cz.
Podrobný návod jak se k odběru zpráv e-mailem přihlásit naleznete v tomto návodu.

Homepage diskuzí - všechny rubriky Posledních 100 příspěvkůProhledat diskuze

Toto je neredigovaná a nemoderovaná diskuse čtenářů serveru Fotografovani.cz.
Redakce ani provozovatel serveru za obsah jednotlivých příspěvků nenese zodpovědnost.

Copyright © 2005 Fotografovani.cz - obsah stránek podléhá autorskému zákonu
Designed by BlueCube.cz