|
Photoshop7 vs. Photoshop CS
Vloženo uživatelem: Jena - uživatel již zaslal 89 příspěvků (62.168.14.---)
Datum: 06. 04. 2005 13:23
dokazal by mi nekdo rict z vlastni zkusenosti jaka je vyhoda PS CS pred PS7?
infomanual z Adobe jsem cetl. Je tam spousta informaci ohledne zlepsenych funkci nahledu a fantasticky vylepsenych barev. Chtel bych ale znat nazor nekoho, kdo presel z 7 na CS co mu to krome RAW prineslo. Dik za nazory Jena* Re: Photoshop7 vs. Photoshop CS
Vloženo uživatelem: odin - uživatel již zaslal 571 příspěvků (195.47.33.---)
Datum: 06. 04. 2005 13:34
Jéno! Nevěř všemu co se kde napíše. Nativní barevný režim, který fotošop používá je LAB. Tzn jakýkoliv obraz otevřený v šopu byť by byl ve CMYKu se uvnitř převede na LAB a záleží na tom jakou převodní tabulku zvolíš, či jak si ji upravíš a taky podle grafické karty a hlavně monitoru záleží na tom co uvidíš. Tak jaképak fantastické vylepšení barev? To jako purpurová bude purpurovější vlivem nového software?
p.s. Adobe Photoshop existuje už od verze 2,5 jak v anglické verzi, tak v lokalizovaných verzích CS až po verzi 8 Re: Photoshop7 vs. Photoshop CS
Datum: 06. 04. 2005 13:47
to odin:
kdybych tomu veril, tak nebudu zakladat vlakno
Mam PS7 a moznost mit PS CS. Na RAW mam C1, takze ani kvuli RAWu bych to nemusel menit. Ze skusenosti vim, ze nove "zdokonalene verze zabiraji vetsinou akorat vic mista a jsou pomalejsi , proto chci vedet od nekoho kdo ma CS jestli je tam neco, proc bych mel menit.
Kazdopadne Dik za odpoved. Re: Photoshop7 vs. Photoshop CS
Vloženo uživatelem: Niky - uživatel již zaslal 573 příspěvků (---.zoner.com)
Datum: 06. 04. 2005 13:53
ODIS: CS neni oznaceni lokalizovane verze, ale nove oznaceni Photoshopu 8. Dalsi verze neni Photoshop 9, ale Photohop CS 2. Lokalizovane verze mely oznaceni CE. Re: Photoshop7 vs. Photoshop CS
Vloženo uživatelem: Shival - uživatel již zaslal 437 příspěvků (---.selfnet.cz)
Datum: 06. 04. 2005 13:58
Vylepšení se týká hlavně více možností v 16b režimu. Ve verzi 7 není možné v 16b používat vrstvy a mnoho dalších funkcí je neaktivních. Ale ty vrstvy, to považuji za nejlepší vylepšení. A potom resize je vylepšený o bicubic sharp a bicubic smooth. To je taky dobrý. Re: Photoshop7 vs. Photoshop CS
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Ardan (---.eurorscg.cz)
Datum: 06. 04. 2005 15:03
A take nastroj Svetla a Stin (Light&Shadow) je uplne genialni v RGB prostoru. Z uplne zatazeneho obrazku (xicht v protisvetle, neb ve stinu) dokaze vytahnout pomerne dost. Re: Photoshop7 vs. Photoshop CS
Vloženo uživatelem: photographer - uživatel již zaslal 280 příspěvků (---.84-47-102.telecom.sk)
Datum: 06. 04. 2005 15:28
CS = Creative Suite. V lete sa pripravuje Adobe CS2 balik programov. Pre mna je verzia CS podstatna a v niektorych funkciach prevratna, v inych standardna ale ma dost do seba vylepseni a funkcii hlavne pre DF. Ale vsetko sa da urobit rovnako aj v sedmicke az na to ze menej komfortne. Re: Photoshop7 vs. Photoshop CS
Datum: 06. 04. 2005 16:42
to all:
diky za nazory. Dam to tam a uvidim. ![]() Re: Photoshop7 vs. Photoshop CS
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Jirka (---.95.broadband2.iol.cz)
Datum: 07. 04. 2005 14:56
Myslím si, že je to tak, že už od verze 3 jde udělat stjné věci až po CS. Neávno jsem so dostal k PH 4 a zjistil jsem, že jsem schopný v něm pracovat stejně jako v CS. Fakt je, že CS má oproti 7ce pár věcí navíc, ale ty věci se dají udělat i v 7ce jen to dá malinko práce navíc. Snad kromě importu RAWu, ten tam pokud vím není, alespoň v základní verzi.
Jirka Re: Photoshop7 vs. Photoshop CS
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Peter (---.dip0.t-ipconnect.de)
Datum: 23. 04. 2005 21:39
Aký je cenoví rozdiel medzi cs a 7ce chel by som si jeden z nich kúpiť ktorý mi odporúčate z vašich skúseností? ![]() Re: Photoshop7 vs. Photoshop CS
Vloženo uživatelem: ferol - uživatel již zaslal 152 příspěvků (---.adsl-s.telecom.sk)
Datum: 27. 04. 2005 09:38
jedine co ma napada take zasadne, co som ja objavil, je ZAPLATA - super pri retusi...ale da sa to kludne nahradit retusovacim stetcom...(myslim, ze 7-ka to nemala)
inak okrem tej 16-bit podpory tam asi nie je az taky zasadny rozdiel Re: Photoshop7 vs. Photoshop CS
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Hrb (213.175.45.---)
Datum: 30. 07. 2007 15:10
Hojky všem. Mám jednu prosbičku.Koupil jsem si pod rukou Adobe photoshop cs, ale nějak jsem si zapoměl říci o uživatelskou příručku. Nějak jsem se s ním seznamoval, ale lepší by to bylo s tou příručkou. A teď ta prosbička- neporadil by mi někdo kde bych ji tak mohl sehnat? Předem díky.Re: Photoshop7 vs. Photoshop CS
Vloženo uživatelem: mikecood - uživatel již zaslal 439 příspěvků (62.40.89.---)
Datum: 01. 08. 2007 13:48
to ferol: sedmička ZÁPLATU má, je to vynikající nástroj.... ______________________ Přeju dobré světlo! http://www.michalfoto.net Re: Photoshop7 vs. Photoshop CS
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: Matess727 (---.19.broadband9.iol.cz)
Datum: 04. 08. 2007 02:06
Nevíte někdo, proč mi nejde převéct ve Photoshopu 7.0 CE formát TIF do JPG? Potřebuju nějaký plug-in?Nemůžu přijít na to, jestli to ten Photoshop umí?Je mi divné, že při importu je nabídka TIF, ale z "tifu" už při exportu není JPG,...tak to musím v TIFu přetahnout do Picture Projectu a ten mi to v pohodě převede do JPG.Dík za rady. uffonek@seznam.cz Re: Photoshop7 vs. Photoshop CS
Vloženo uživatelem: LudekBrno - uživatel již zaslal 16833 příspěvků (---.cust.nbox.cz)
Datum: 04. 08. 2007 13:38
Matess727:
víme. Zcela určitě máš obrázek v Photoshopu přepnutý do režimu 16-bit. A jelikož standartní JPG umí pouze 8-bit na kanál, neumožní Photoshop uložit obrázek v JPGu, protože tím dojde ke ztrátě. Takto tě nutí nejdříve si rozmyslet, jestli ztráta nevadí a proto musíš ručně přepnout režim (menu "obraz - režim") do 8-bit a už bude v ukládání i formát JPG. Re: Photoshop7 vs. Photoshop CS
Vloženo uživatelem: Matess727 - uživatel již zaslal 6007 příspěvků (---.19.broadband9.iol.cz)
Datum: 04. 08. 2007 20:10
To LudekBrno: Díky...jdu to zjistit: ![]() Re: Photoshop7 vs. Photoshop CS
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: anous (---.mafra.cz)
Datum: 04. 08. 2007 20:20
Kromě výše uvedeného nejdou i jiné běžné operace jako filtry atd. Vše spolehlivě jen v 8bit. ![]() Re: Photoshop7 vs. Photoshop CS
Vloženo uživatelem: Matess727 - uživatel již zaslal 6007 příspěvků (---.19.broadband9.iol.cz)
Datum: 11. 08. 2007 10:46
Nevíte někdo, kde by byla na netu ta příručka....jak už tu někdo psal-odpověď jsem tu ale nenašel-k Photoshop 7 ???? Díky. ![]() ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Re: Photoshop7 vs. Photoshop CS
Vloženo uživatelem: Neregistrovaný uživatel: mao (213.151.217.---)
Datum: 11. 08. 2007 11:16
rozdiel medzi photoshopmy je asi taky ako vekovy rozdiel medzi autami. mat akukolvek verziu je vysada lebo je to profesionalny bitmapovy program. Takze pokial nieste profici ktori pracuju 8 hodin denne s fotkami nerieste verzie ale pracujte. Mal som verziu 5 az po CS a veru nikdy ma nenapadlo rozmyslat nad rozdielmy. a to som fotograf. Re: Photoshop7 vs. Photoshop CS
Vloženo uživatelem: anous - uživatel již zaslal 7425 příspěvků (---.lanservis.cz)
Datum: 11. 08. 2007 11:25
No já přišel s verzemi 2 až 7 do styku pracovně, ale mnohé co není v příručkách je potřeba se naučit, tak jako asi u všeho. Není asi jednodušší cesty než pokus omyl. Něco jako rychlořidičák nemá cenu - je potřeba mít trochu znalosti a nějaké základy. Vím že jsem moc nepomohl, ale snažší cesta asi není. ![]() Re: Photoshop7 vs. Photoshop CS
Datum: 11. 08. 2007 12:48
Děkuji za všechny rady....já už v PS 7 nějakou dobu dělám a jde mi právě o ty odbornější věci, které se dost těžko zjišťují systémem pokus omy.Ale dnes jsem si koupil knihy Adobe Photoshop 7 od "Martin Vlach" a další od "Josef Pecinovský" a pak ještě Photoshop-Kanály (překlad) od "Scott Kelby"....takže uvidíme! ![]() ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Toto fórum je provozováno také jako emailová konference s e-mailovou adresou df_pcsw [a] grafika.cz. |